Gasztroblog
Menüpontok
Kezdetek
Cikkek
2010.01.14
étel-újrahasznosítás
*** a bloghoz tartozó recepteket - amint megtalálom - felteszem a Gasztro/Étel oldalra ***
2008.08.13
Pácolj, abálj, tűzdelj!
Ételeink elkészítése előtt ne spóroljunk az előkészítéssel. És itt elsősorban a húsokra gondolok, bár elvitathatatlan, hogy az igazi magyaros ubisali a legjobb előre besózott uborkából, vagy a kellően ütős céklasalátához nem árt, ha az összetevőket hagyjuk pár órát állni fogyasztás előtt.
2007.07.19
Anglia és a tea
Rövid történelemlecke
Ha hiszitek, ha nem, a tea nem Angliából származik… Oké, elég gyenge poén, ma már talán mindenki tudja, hogy a Távol-keleten őshonos növényt hajósok vitték a 17. század elején a királyi szigetekre, de annak ellenére, hogy elég lassan hódította meg a szigetországot, napjainkra úgy összefonódtak a köztudatban, mint egér meg a sajt. Gondoltátok volna, hogy a dohányt előbb ismertük, mint a teát? Bár ennek semmi jelentősége, csak érdekes…